jQuery Slider

BDF voor ONDERWIJS

Erasmus+ projectontwikkeling en ondersteuning

BDF is een ervaren partner in Europese projectontwikkeling. Afhankelijk van de behoefte en de capaciteiten binnen de kennisinstelling verzorgen wij complete projectaanvragen of bieden ondersteuning daar waar nodig.

Wij zijn expert in het aanvragen en het projectmanagement van Europees gefinancierde programma’s zoals Erasmus+, INTERREG, Horizon2020, COSME en Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE). Zowel op inhoudelijk als financieel gebied begeleiden wij projecten en projectaanvragen met specialistische kennis.

Neem contact op Lennard om de mogelijkheden te bespreken.

Verbinding met MKB

Zowel in de regio als in Europa heeft BDF een sterke verbinding met het MKB en ondernemerschap.

Ons netwerk bestaat zowel uit startende ondernemers als gevestigde bedrijfsleven. Sectoren variëren van watertechnologie tot gastronomie.

BDF is een officiële partner van de twee grootste Europese adviesnetwerken: Enterprise Europe Network en EBN. Via deze netwerken bieden wij bedrijven en scholen uit onze regio die willen internationaliseren rechtstreekse buitenlandse contacten uit ons netwerk.

Neem contact op met Lennard om de mogelijkheden te bespreken.

Workshops, trainingen en gastlessen

BDF heeft sinds 2010 een eigen incubator, een broedplaats voor startende ondernemers op een historische locatie in de Kanselarij te Leeuwarden.

Een van de kerndoelen van Inqubator Leeuwarden is het stimuleren van ondernemerschap onder studenten. Om dit te bewerkstelligen organiseert Inqubator Leeuwarden regelmatig workshops, trainingen en gastlessen over ondernemerschap. Voor zowel MBO, HBO als universitaire studenten.

Bekijk de planning op de agenda op de website van de Inqubator.

BDF ondersteunt het onderwijs op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en internationalisering.

bdf artikel Erasmus+ projectontwikkeling en ondersteuning

Erasmus+ projectontwikkeling en ondersteuning

BDF is een ervaren partner in Europese projectontwikkeling. Afhankelijk van de behoefte en de capaciteiten binnen de kennisinstelling verzorgen wij complete projectaanvragen of bieden ondersteuning daar waar nodig.

Wij zijn expert in het aanvragen én het projectmanagement van Europees gefinancierde programma’s zoals Erasmus+, INTERREG, Horizon2020, COSME en Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE). Zowel op inhoudelijk als financieel gebied begeleiden wij projecten en projectaanvragen met specialistische kennis.

Onder andere voor Stenden Hogeschool, Nordwin College, Friesland College, AOC Raad en verschillende buitenlandse scholen hebben wij op verzoek projectaanvragen en het management van internationale projecten op ons genomen.

Bij het opstellen van een  Europese subsidieaanvraag raadplegen we formele en informele kanalen om tot een succesvolle aanvraag te komen. We duiken diep in de aanvraagdocumenten, analyseren statistieken van voorgaande calls en scoringspercentages, raadplegen ons netwerk over ervaring met de regeling en gaan op zoek naar 'best practises' van goed scorende voorstellen.

Neem contact op Lennard om de mogelijkheden voor projectontwikkeling en/of management te bespreken.

 

 

bdf Tourism 4 Careers!

Tourism 4 Careers!

Toerisme is een van 's werelds grootste en snelst groeiende sectoren. In de EU draagt het toerisme 10% bij aan het BBP en creëert het banen voor 26 miljoen mensen (9% van de totale werkgelegenheid in de EU). Een hele belangrijke sector voor veel landen en regio's. Het Tourism 4 Careers (T4C) project heeft als doel om de sector en het snelle aantal beschikbare carrières en banen in deze sector te promoten.


bdf I-Step: Internationaal ondernemerschapsonderwijs

I-Step: Internationaal ondernemerschapsonderwijs

Door het project I-STEP, of wel International Student Entrepreneurship Programme, werkt BDF aan een internationaliseringsslag in ondernemerschapsonderwijs.

 


bdf Sociaal ondernemerschap programma SESAME

Sociaal ondernemerschap programma SESAME

De afgelopen drie jaar heeft BDF’s Inqubator Leeuwarden, samen met Mentorprogramma Friesland en met diverse organisaties uit Europa, gewerkt aan het stimuleren van sociaal ondernemerschap in...

 


bdf Mentoring programma

Mentoring programma

BDF heeft met o.a. Friesland College gewerkt aan de ontwikkeling van een mentoring methodiek: SUPREME. SUPREME beoogde vroegtijdig schoolverlaten tegen te gaan door een succesvol...


bdf Erasmus+ KA1 Mobiliteit

Erasmus+ KA1 Mobiliteit

BDF zal in 2018 weer een groep studenten uit Cyprus en hun begeleidende docenten in Leeuwarden ontvangen! Na het succesvol hosten van soortgelijke groepen in 2016 en 2017, zal BDF...

 


bdf BDF is Social Challenge Node

BDF is Social Challenge Node

BDF is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Social Challenges Innovation Platform. Dit platform is een marktplaats voor sociale innovatie waar onderwijs...


bdf Ent-teach - ondernemerschapsonderwijs

Ent-teach - ondernemerschapsonderwijs

Bent u docent op het MBO en bezig met ondernemerschapsonderwijs? Dan is het Ent-teach platform zeker iets voor u!

Op www.ent-teach.eu vindt u lesmateriaal bestaande uit 7 units over ondernemerschap en het opstarten van een eigen bedrijf. Alle units worden ondersteund door praktische opdrachten, video's, ....


bdf Be Your Own Boss

Be Your Own Boss

BDF heeft een hart voor startende ondernemers. We hanteren verschillende modellen om starters te coachen en ondersteunen. Een van de ontwikkelde methoden die...


bdf Business Model Canvas

Business Model Canvas

In onze incubator passen we verschillende modellen toe om bedrijfsideeën vorm te geven. Het Business Model Canvas is er daar één van. De holistische aanpak van dit model zorgt ervoor dat je goed inzicht krijgt i...


bdf Meer cursussen en tools

Meer cursussen en tools

Behalve de hier genoemde cursussen, lesmethodes, tools en netwerken is BDF momenteel betrokken bij de ontwikkeling van verschillende andere producten t.b.v. kennisinstellingen.

Klik hier voor een overzicht van ideeën die we op dit moment aan het uitwerken zijn.


laatste foto alle paginas2

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de BDF nieuwsbrief.BDF nieuwsbrieven