jQuery Slider

Laatste nieuws

Cursus om ondernemerschaps onderwijs te stimuleren

Waaruit bestaat het ondernemerschapsonderwijs tegenwoordig en hoe kunnen we de ondernemersgeest bevorderen? Schrijf je nu in voor een 3 daagse cursus voor leraren!Student Talent Bank (ST Ban...

Nieuwsbrief October 2018

Ontdek één van onze nieuwe projecten ACBC.com, hoe we bijdragen aan de toeristis...

ACBC.com tegen Cyberpesten!

Cyberpesten is een veelgehoord probleem, 1 op de 10 kinderen is slachtoffer van ...

I-STEP terugblik

Ongelooflijk! Over ruim een maand sluiten we het I-STEP project af. Met een ster...

Women Power Code

Vrouwen helpen hun digitale vaardigheden te verbeteren! Het Women Power Code-pro...

Maak kennis met Barbara!

Barbara is sinds begin juni werkzaam bij BDF. Barbara is Project Manager en ondersteunt onze activiteiten en initiatieven om scholen en bedrijven te helpen bij het realiseren van hun interna...

Enterprise Europe Network NL presteert het beste

 Donderdag 7 december kwamen de medewerkers van het Enterprise Europe Network uit Nederland samen bij de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens de landelijke bijeenkomst werden de medewerkers...

bdf artikel Cursus om ondernemerschaps onderwijs te stimuleren

Cursus om ondernemerschaps onderwijs te stimuleren

Waaruit bestaat het ondernemerschapsonderwijs tegenwoordig en hoe kunnen we de ondernemersgeest bevorderen? Schrijf je nu in voor een 3 daagse cursus voor leraren!

Student Talent Bank (ST Bank) is een project dat medegefinancierd wordt door het Erasmus+ programma en gericht is op het aanbieden van relevante vaardigheden en competenties op het gebied van ondernemerschapsonderwijs aan leerkrachten. Zo wordt hun professionele ontwikkeling bevorderd, zodat de leraren goed in staat zijn om met diversiteit om te gaan, vroegtijdig schooluitval tegen kunnen gaan en de betrokkenheid van de leerlingen kunnen vergroten.

Binnen het project krijgen leerkrachten uit zes landen (België, Frankrijk, Griekenland, Griekenland, Nederland, Roemenië en Spanje) de mooie kans om in maart 2019 deel te nemen aan een 3 daagse face-to-face cursus in Brussel, België (vanaf 4 maart tot en met 6 maart 2019 in het Future Classroom Lab).

De cursus zal de deelnemers een overzicht geven van ondernemerschapsonderwijs. Dit zal worden gedaan vanuit een competentiegericht en holistisch perspectief. Het zal zich richten op de uitvoering van schoolactiviteiten om de ontwikkeling van aan het ondernemerschap gerelateerde vaardigheden voor studenten en docenten te bevorderen.

De deelnemers zullen leren over bestaande competentiekaders (zoals EntreComp), innovatieve pedagogische benaderingen en hoe zij positieve leeromgevingen kunnen creëren die de ontwikkeling van relevante vaardigheden en een ondernemersmentaliteit ondersteunen. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: nieuwe onderwijsmethoden, empathisch leiderschap, inclusiviteit, multidisciplinaire aanpak, peer-to-peer learning, enz.

Tijdens de cursus zullen de leraren zich met praktische activiteiten bezig houden. Dit zullen zowel groeps- als individuele activiteiten zijn. Deze activiteiten worden gericht op het creëren van onderwijsmateriaal en onderwijsmethoden, maar ook op de manier waarop deze dagelijks in de klas kunnen worden toegepast.

Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus en er is vergoeding beschikbaar voor reis- en verblijfskosten.

Sluit je aan bij de ST Bank experts in dit interessante programma! Schrijf je in voor de cursus voor 1 december 2018!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sasha Dijkstra (s.dijkstra@inqubator.nl) of bel Inqubator Leeuwarden (+ 31 58 845 8044).

  

Volg ons op Twitter!

@BDFriesland

laatste foto alle paginas2

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de BDF nieuwsbrief.BDF nieuwsbrieven
2018
april juli
2017
feb - jun - okt