jQuery Slider

Laatste nieuws

Meld je aan voor Dwarskijkers | Craft your future

Vakmanschap en ambacht als bron voor innovatie en duurzaamheidOp woensdag 10 oktober is de landelijke dag van de duurzaamheid waarop er in Leeuwarden aandacht besteed wordt aan hoe ambacht k...

ACBC.com tegen Cyberpesten!

Cyberpesten is een veelgehoord probleem, 1 op de 10 kinderen is slachtoffer van ...

I-STEP terugblik

Ongelooflijk! Over ruim een maand sluiten we het I-STEP project af. Met een ster...

Women Power Code

Vrouwen helpen hun digitale vaardigheden te verbeteren! Het Women Power Code-pro...

Maak kennis met Barbara!

Barbara is sinds begin juni werkzaam bij BDF. Barbara is Project Manager en onde...

Kom naar het I-STEP slotevenement in Kaunas!

Ben je student, docent of ondernemer, en geïnteresseerd in internationaal ondernemerschap? Op 24 mei organiseren wij het I-STEP slotevenement in Kaunas, Litouwen, om de eindresultaten van on...

Nieuwsbrief april 2018

Maak kennis met onze nieuwe collega's, studenten Noorderpoort College naar Birmingham, work-based learning in het MBO, Inqubatee in de halve finale van de Philips Innovation Award, en meer i...

Next stop UpGradeSME: Leeuwarden

 Samen met de gemeente Leeuwarden is BDF partner in het internationale samenwerk...

Studenten Noorderpoort college naar Birmingham

 Eind januari namen studenten van Noorderpoort College Groningen deel aan de I-S...

bdf artikel Studenten Noorderpoort college naar Birmingham

Studenten Noorderpoort college naar Birmingham

 

Eind januari namen studenten van Noorderpoort College Groningen deel aan de I-STEP trainingsweek in Birmingham. Samen met studenten uit Litouwen, Ierland en Engeland hebben ze de I-STEP modules en het platform getest en hebben ze deelgenomen aan een business competitie. Marie-jetske en Nynke waren tijdens deze trainingsweek ook in Birmingham om samen met de studenten aan een aantal modules over internationalisering te werken.

Melanie, student uit Ierland, over de activiteit uit module 1 International Opportunities: ‘I really enjoyed this activity, it was very fun and creative. We brought together what seemed like two impossible businesses and proposed how they would work together, showing that anything can work if you are open minded and have a great strategy’.

Hun feedback wordt gebruikt om het I-STEP programma te verbeteren voordat het vanaf april toegepast gaat worden in de mbo-scholen in de deelnemende EU landen. ‘Alle studenten waren erg gemotiveerd om deel te nemen en waren enthousiast over het materiaal’ zegt Marie-jetske van BDF. Elke module bevat activiteiten en case studies, zodat de student de theorie onmiddellijk in de praktijk kan toepassen. ‘Het was erg leuk om te zien hoe goed de studenten uit verschillende landen met elkaar samenwerkten tijdens de activiteiten’.

IMG 6401

Wat achtergrondinformatie:

Door het project I-STEP, of wel International Student Entrepreneurship Programme, werkt BDF aan een internationaliseringsslag in ondernemerschapsonderwijs. Mbo studenten die al deelnemen in een ondernemerschapsprogramma kunnen zo, terwijl ze bezig zijn hun (virtuele) start-up vorm te geven, in een adem leren over internationaal zakendoen, hun talen oefenen en verschillende culturen leren kennen.  

Op initiatief van BDF is dit partnerschap ontwikkeld om MBO scholen in heel Europa in de gelegenheid te stellen een internationaal component aan hun bestaande  ondernemerschapsprogramma toe te voegen. Dit door intensief samen te werken met scholen elders in Europa. Het project zal voor docenten handvaten ontwikkelen om in en buiten het klaslokaal een internationaal ondernemend lesprogramma te kunnen implementeren.

Ga voor meer informatie naar www.i-step.eu of neem contact op Marie-jetske of Gerda.

 

 

  

Volg ons op Twitter!

@BDFriesland

laatste foto alle paginas2

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de BDF nieuwsbrief.BDF nieuwsbrieven
2018
april juli
2017
feb - jun - okt