jQuery Slider

Laatste nieuws

Enterprise Europe Network NL presteert het beste

Donderdag 7 december kwamen de medewerkers van het Enterprise Europe Network uit Nederland samen bij de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens de landelijke bijeenkomst werden de medewerkers ...

BDF zoekt versterking!

Wil jij werken voor een internationale organisatie met regionale impact? Dan is ...

SESAME - tot slot

Na 3 jaar Europese samenwerking en kennisdeling is project SESAME afgerond. Het ...

Lees de BDF nieuwsbrief van oktober 2017

We hebben weer veel leuke en interessante nieuwtjes om te delen! Lees het in onz...

Goedbezochte informatiesessie Social Challenges

Dinsdag 17 oktober hebben wij een goedbezochte informatiesessie georganiseerd vo...

Probleemoplossers gezocht! 30.000 euro beschikbaar

Wij organiseren aanstaande dinsdag 17 oktober van 13.00 tot 15.00 uur een informatiesessie voor Social Innovators in de Kanselarij in Leeuwarden. Dit in het kader van het Social Challenges I...

5 Friese Social Challenges online!

Business Development Friesland  (BDF) is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Social Challenges Innovation Platform. Dit platform is een marktplaats voor soc...

Leren van het Friese ondernemerschapsonderwijs

Het schooljaar was nog maar net begonnen toen een Europees gezelschap Leeuwarden...

BDF wordt Social Challenge Node!

BDF is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Soc...

bdf artikel Probleemoplossers gezocht! 30.000 euro beschikbaar

Probleemoplossers gezocht! 30.000 euro beschikbaar

Wij organiseren aanstaande dinsdag 17 oktober van 13.00 tot 15.00 uur een informatiesessie voor Social Innovators in de Kanselarij in Leeuwarden. Dit in het kader van het Social Challenges Innovation Platform.

Het platform
Dit platform is een marktplaats voor sociale innovatie waar overheden, bedrijven, onderwijs, stichtingen, etc. hun sociale en maatschappelijke uitdagingen kunnen plaatsen (Challenge Owners). Sociale innovators en (startende) ondernemers uit heel Europa kunnen op dit platform met oplossingen komen (Solution Providers). Solution Providers krijgen, wanneer geselecteerd, €30.000 gefinancierd door de Europese Commissie om de oplossing uit te voeren!

BDF is in zijn rol als knooppunt (Social Challenge Node) nu op zoek naar probleemoplossers.

Social challenges
Tot 10 september konden Challenge Owners hun maatschappelijke uitdaging bij BDF indienen. Vijf partijen uit Friesland hebben hun social challenge ingeleverd, o.a. Patyna over ouderenzorg in kleine dorpen, SpareSpace over verborgen ondernemerschap en Mentorprogramma Friesland over talentontwikkeling bij immigranten. Naast de vijf regionale uitdagingen zijn 25 Challenge Owners uit heel Europa op zoek naar innovatieve oplossingen voor hun probleem.

Bekijk alle social challenges op http://www.socialchallenges.eu/. Directe link naar de Leeuwarden-Friesland pagina met de vijf Friese social challenges: http://www.socialchallenges.eu/city/22.

Social Innovations
Partijen uit heel Europa kunnen tot 15 december hun innovatieve oplossingen voor deze Social Challenges inleveren. De beste oplossingen worden vervolgens door de Europese Commissie gefinancierd met €30.000 zodat deze daadwerkelijk en direct in 2018 kunnen worden uitgevoerd. In een jaar zal er 81 x €30.000,- toegewezen worden aan Sociale Innovators.

Start-ups, gevestigde bedrijven en Social Innovators uit Friesland kunnen nu hun oplossingen voor onze 5 regionale social challenges indienen, maar ook ideeën aandragen voor buitenlandse social challenges en de kans krijgen hier mee aan de slag gaan!

Informatiesessie
Wij organiseren aanstaande dinsdag 17 oktober van 13.00 tot 15.00 uur een informatiesessie voor Social Innovators in de Kanselarij in Leeuwarden. Naast uitleg over het Social Challenge Innovation Platform en het proces van indiening van een oplossing tot selectie en uitvoering, komen de Social Challenges die nu op het platform staan uitgebreid aan de orde. De sessie biedt ruimte om alvast over mogelijke oplossingen na te denken.

Geïnteresseerd? Meld je aan voor de sessie bij Frank of Erna.

  

Volg ons op Twitter!

@BDFriesland

laatste foto alle paginas2

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de BDF nieuwsbrief.BDF nieuwsbrieven

2017
feb - jun - okt