jQuery Slider

Laatste nieuws

Probleemoplossers gezocht! 30.000 euro beschikbaar

Wij organiseren aanstaande dinsdag 17 oktober van 13.00 tot 15.00 uur een informatiesessie voor Social Innovators in de Kanselarij in Leeuwarden. Dit in het kader van het Social Challenges I...

5 Friese Social Challenges online!

Business Development Friesland  (BDF) is geselecteerd om één van de 20 knooppunt...

BDF wordt Social Challenge Node!

BDF is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Soc...

Test de nieuwe app voor projectmanagement

BDF lanceert een nieuwe projectmanagement app die is ontwikkeld om kleine bedrij...

Download de BDF nieuwsbrief van juni 2017

De activiteiten en evenementen waar we momenteel bij betrokken zijn, laten weder...

Inspirerende 5-daagse Comeet+ training in Matera

Teambuilding opdrachten, project-based learning, best practices, creativiteit workshops etc. Allemaal onderdeel van de Comeet+ training in Matera, Italië. In mei gingen Nynke en Marie-jetske...

2e I-STEP meeting vindt plaats in Leitrim, Ierland

BDF en Noorderpoort reisden af naar Leitrim in Ierland voor de 2e I-STEP partner bijeenkomst, georganiseerd door trainingsorganisatie Momentum. Door middel van het I-STEP project, leren stud...

Verbeter je soft skills!

Vaar over de Zee van Kennis en verbeter je soft skills!Uit naam van het Skills+ ...

CORRIE project - blijf up to date!

We zijn al een tijdje onderweg met het CORRIE project. Nieuwsgierig waar we mee ...

bdf artikel 5 Friese Social Challenges online!

5 Friese Social Challenges online!

Business Development Friesland  (BDF) is geselecteerd om één van de 20 knooppunten in Europa te worden van het Social Challenges Innovation Platform. Dit platform is een marktplaats voor sociale innovatie waar overheden, bedrijven en onderwijs hun sociale en maatschappelijke uitdagingen kunnen plaatsen om tot een oplossing te komen (challenge owners). Aan de andere kant kunnen sociale innovators en ondernemers uit heel Europa op dit platform met oplossingen komen (solution providers).

“Een mooie kans voor Friese bedrijven, overheden en onderwijs!”, volgens Frank Hiddink van BDF. “Er zijn maar twee Social Challenge knooppunten in Nederland geselecteerd: Impact Hub in Amsterdam en BDF uit Leeuwarden. Wij gaan in onze rol als knooppunt op zoek naar zowel probleemeigenaren als probleemoplossers in Friesland.”

De regionale uitdagingen die op het Social Challenges Innovation Platform gepubliceerd worden ontvangen mogelijke oplossingen vanuit heel Europa. De probleemeigenaar selecteert, samen met een team van het platform, de beste oplossing en de partij die aan de slag mag met het probleem. Aan de andere kant biedt BDF (startende) ondernemers en andere sociale innovators uit onze regio hiermee de kans om met €30.000,- een maatschappelijk probleem uit de eigen regio of elders in Europa op te lossen.

Tot 10 september konden Challenge Owners hun maatschappelijke uitdaging bij BDF indienen. “Vijf partijen uit Friesland hebben hun social challenge ingeleverd”, zegt Erna van der Werff. “Deze variëren van Patyna over ouderenzorg in kleine dorpen tot SpareSpace over verborgen ondernemerschap en Mentorprogramma Friesland over talentontwikkeling bij immigranten”. Wij hebben deze op het www.socialchallenges.eu online platform geplaatst, nu is het wachten op innovatieve oplossingen.”

Partijen uit heel Europa kunnen tot 15 december hun innovatieve oplossingen voor deze social challenges inleveren. De beste oplossingen worden vervolgens door de Europese Commissie gefinancierd met €30.000 zodat deze daadwerkelijk en direct in 2018 kunnen worden uitgevoerd.

“Bedrijven en innovators uit Friesland kunnen nu hun oplossingen voor onze 5 regionale social challenges indienen maar ook ideeën aandragen voor buitenlandse social challenges en de kans krijgen hier mee aan de slag gaan. We zijn benieuwd!”, aldus Hiddink en Van der Werff.

Directe link naar de Leeuwarden-Friesland pagina met de vijf Friese Social Challenges: http://www.socialchallenges.eu/city/22

  

Volg ons op Twitter!

@BDFriesland

laatste foto alle paginas2

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de BDF nieuwsbrief.BDF nieuwsbrieven
2017
feb - jun