jQuery Slider

Laatste nieuws

Lees de eerste I-STEP nieuwsbrief!

Het creëren van internationale ondernemerschapsprogramma's in het mbo: dat is het doel van het I-STEP project.Lees hier de eerste nieuwsbrief!

Lees onze BDF nieuwsbrief!

Nieuwsgierig waar we ons de laatste en komende tijd mee bezighouden? Lees het in...

COMEET+ ondernemendheid voor jongeren

Met name in Zuid-Europese landen is een carrière in de publieke sector iets wat ...

Creëren van ondernemende mindsets met I-STEP

In de afgelopen jaren hebben MBO-scholen grote stappen gemaakt in de ontwikkelin...

Workshop food & street food

O.a. food en street food ondernemers Bouwinus Sikkes van Coffee Central en Anton...

BDF ondersteunt Port of Zwolle in INTERREG project

Frank is 2-3 november op pad geweest naar Denemarken met Marco Swenne van Port of Zwolle om hen te begeleiden bij de uitvoering van het project Dual Ports.Dual Ports is een INTERREG North Se...

Internationale studenten 2 weken over de vloer

BDF zal 36 studenten uit Cyprus en hun begeleidende docenten in Leeuwarden ontvangen van 23 januari tot 5 februari 2017! Na het succesvol hosten van soortgelijke groepen in 2016, zal BDF wed...

INVEST - financiën op orde

Met onze Inqubator Leeuwarden zijn we partner geworden van het INVEST initiatief...

ENTER sociaal ondernemerschap

Op dinsdag 4 oktober organiseerde BDF een Multiplier Event workshop over Sociaal...

bdf artikel Creëren van ondernemende mindsets met I-STEP

Creëren van ondernemende mindsets met I-STEP

In de afgelopen jaren hebben MBO-scholen grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van ondernemerschapsprogramma’s. Steeds meer scholen bieden dergelijke programma’s. Bovendien gaat de kwaliteit van deze programma’s omhoog. Ze worden steeds praktischer en leggen de nadruk op competentiegericht en actief leren.

Naast het stimuleren van een ondernemende houding, schenken scholen ook veel aandacht aan internationale ervaringen voor studenten. Echter is er vaak geen link tussen ondernemerschap en internationalisering. Zou het niet fantastisch zijn als ondernemerschapsstudenten de kans krijgen om samen te werken met studenten uit andere landen en zo de mogelijkheden op het gebied van internationalisering verkennen? Dit is precies wat het I-STEP project van plan is!

In september 2016 is het I-STEP project gestart. I-STEP staat voor International Student Entrepreneurship Programme. Het project richt zich op MBO-scholen in Europa met bestaande ondernemerschapsprogramma’s voor studenten. Het I-STEP partnerschap wil deze scholen helpen om een internationale dimensie aan deze programma’s te geven. I-STEP zal dit doen door ze samen te laten werken met scholen in andere landen. Het project wil ervoor zorgen dat MBO-studenten de mogelijkheden en kansen onderzoeken die de Europese markt hun biedt. Het is bewezen dat internationalisering mensen slimmer en creatiever maakt en daarnaast ondernemend gedrag stimuleert.

Door middel van I-STEP leren studenten niet alleen hun eigen (virtueel) bedrijf op te zetten, ze leren ook hoe internationaal ondernemen in z’n werk gaat, ze verbeteren hun taalvaardigheden, ze leren over cultuur, export etc. Het I-STEP programma biedt verschillende opties: van het werken met een agent in de exportmarkt tot het werkelijk opzetten van een internationaal bedrijf met studenten uit een ander land.

Voor docenten ontwikkelt I-STEP de tools die ze nodig hebben binnen en buiten hun klaslokaal om de studenten te helpen. Daarnaast wordt er een online samenwerkingsplatform opgezet waar studenten en docenten kunnen samenwerken met hun collega’s uit andere landen.

Het lesmateriaal wordt ontwikkeld door een sterk consortium bestaande uit partners met veel ervaring op het gebied van ondernemerschap en internationalisering, waaronder twee MBO-scholen, twee HBO-scholen, twee incubators en een marketing en training expert.

Wil je meer weten over het I-STEP project? Neem contact op met projectleider Kaunas construction and services training centre (KSPMC).

  

Volg ons op Twitter!

@BDFriesland

laatste foto alle paginas2

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in voor de BDF nieuwsbrief.BDF nieuwsbrieven